De Tappenmars       Wijngaard       Wijnen       Arrangementen       Vleesvee       Nieuws             Info

 

 

 

 

 Door gebruik te maken van moderne pers technieken   kunnen wij de maximale   smaak   en aroma’s  uit de druiven en het fruit   halen. Er zijn verschillende pers   programma's in   te stellen   afhankelijk van de kleur en het soort druiven.

 

 

 Na het persen blijft het sap ongeveer een dag in een van de   tanks staan om de   grove deeltjes uit te laten zakken. Deze   voor klaring dient ervoor  om met helder   sap de vergisting te   beginnen. Dit deel van het sap wordt overgepompt naar een   schone tank, waarop de gisting kan starten.
  Tijdens de gisting in de roestvrijstalen tanks wordt de   temperatuur nauwkeurig   gevolgd en waar nodig  kunnen wij   het sap verwarmen of koelen.

  Na het einde van de gisting wordt de wijn overgepompt naar   een schone tank en   kan daar een aantal maanden tot rust   komen.

 

 

 

 

 

 Na een aantal maanden   van rust, meestal pas   in het volgende   voorjaar, kan de wijn   worden gefilterd en   gebotteld.

 

 Wijnkelder        Streek winkel         Terras